Răzvan Cherecheș: Vaccinați-vă acum cu AstraZeneca! Nu așteptați până când vor fi disponibile serurile Pfizer sau Moderna

Răzvan Cherecheș: Vaccinați-vă acum cu AstraZeneca! Nu așteptați până când vor fi disponibile serurile Pfizer sau Moderna

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Boylai din Cluj, îi sfătuiește pe români să se vaccineze cu serul AstraZeneca și să nu aștepte până când vor fi disponibile destule doze de la Pfizer sau Moderna.

El a precizat că cel mai indicat este să apelăm la varianta de protecție disponibilă în acest moment.

”Întrebare: Oare ar trebui să aștept până când vor fi disponibile vaccinurile Pfizer sau Moderna sau să mă vaccinez acum cu AstraZeneca?

Răspunsul meu este: Vaccinați-vă acum cu vaccinul AstraZeneca. Este ca și cum ar trebui să ieșiţi afară, la minus 10 grade, și aveți de ales între un costum de schi sau un cojoc și niște izmene. Varianta cealaltă ar fi să ieșiți afară fără niciun fel de haine. Cel mai bine este să vă luați orice nivel de protecție care este disponibilă în acest moment”, scrie Răzvan Cherecheș pe Facebook.

ADVERTISING

Expertul în sănătate publică subliniază că vaccinul AstraZeneca are o eficacitate după ambele doze de 82,4%, ceea ce constituie o protecție suficientă.

ADVERTISING

”Vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficacitate de 94%-95%, vaccinul AstraZeneca are o eficacitate după ambele doze de 82,4%, ceea ce constituie o protecție suficientă.

Dacă trebuie să ieșiți afară la minus 10 grade, luați orice fel de haină este disponibilă, deci în acest moment vaccinați-vă cu vaccinul AstraZeneca, cel care este disponibil”, conchide Răzvan Cherecheș.

Săptămâna trecută, Răzvan Cherecheș a fost numit consilier onorific al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇