Răzvan Cherecheș: Guvernul nu și-a respectat propriile ținte pentru relaxare. De la toamnă, ne confruntăm din nou cu virusul

Răzvan Cherecheș: Guvernul nu și-a respectat propriile ținte pentru relaxare. De la toamnă, ne confruntăm din nou cu virusul

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, consideră că autoritățile au decis mult prea devreme relaxarea restricțiilor, mai ales în condițiile în care nu au fost respectate țintele de vaccinare.

În opinia lui, Guvernul ar fi trebuit să informeze în continuu populația că pandemia doar a luat o pauză și că de la toamnă ne vom confrunta din nou cu virusul.

„Rata de incidență este mică, suntem afară, în aer liber. Ventilația este mică, suntem în aer liber, e foarte bună în jurul nostru, avem persoane vaccinate. Mai mult, mesajul Guvernului este relaxare.

ADVERTISING

Guvernul nu și-a respectat propriile ținte în funcție de relaxare. În mesajul către populație totul este OK, numai niște zvonuri, povești, dar, de fapt, suntem în aceeași situație ca și cu zăpada, când autoritățile spun ”Stați liniștiți, n-o să fie nicio problemă”. Și în 1 decembrie, când vine zapada, autoritățile o să spună ”Am fost surprinși”.

Asa se va întâmpla și la toamnă, vor spune că sunt surprinși. Când pe toată perioada verii ar fi trebuit continuu, continuu să există campanie de informare privind vaccinarea, să existe stimulente pentru vaccinare și să informeze continuu populația că suntem doar într-o pauză, că relaxarea este numai temporară, și că de la toamnă ne confruntăm din nou cu virusul”, a explicat expertul în sănătate publică, marți seară, la Realitatea PLUS.

ADVERTISING

Va crește numărul de internări la ATI

Mai mult, Răzvan Cherecheș avertizează că numărul persoanelor internate la ATI va crește în perioada următoare. Iar asta pentru că numărul celor nevaccinați este foarte mare.

În aceste condiții, profesorul universitar spune că autoritățile ar fi trebuit să pregătească deja măsuri în acest sens.

„Peste vară ar trebui să fie făcută pregătirea. Nu am auzit de măsuri luate. Vaccinarea, e clar, trebuie să crească. În momentul când crește numărul de cazuri pe seama celor nevaccinați, va crește în județele în care rata de vaccinare e mică.

ADVERTISING

Asta înseamnă că în județele cu rată mică trebuie să ne asigurăm să avem: rată mare de vaccinare, capacitate mare de testare și capacitate mare de suport pe Terapie Intensivă în județele din jur, pentu că este posibil să crească numărul de persoane internate”, a mai explicat Răzvan Cherecheș.

Citeşte şi:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇