Expertul Răzvan Cherecheş critică renunţarea la măşti în exterior pentru toată lumea şi consideră că trebuia aplicată doar celor vaccinaţi

Expertul Răzvan Cherecheş critică renunţarea la măşti în exterior pentru toată lumea şi consideră că trebuia aplicată doar celor vaccinaţi

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, critică decizia de renunţare la măşti în exterior pentru toată lumea, despre care spune că va duce la scăderea ritmului de vaccinare şi va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal.

Răzvan Cherecheş apreciază, în schimb, măsurile luate în SUA în acest sens, anume renunţarea la măşti doar pentru cei vaccinati împotriva Covid.

  • "corect = renuntarea la masti pentru cei vaccinati (CDC in SUA)
  • incorect = renuntarea la masti in exterior pentru toata lumea (Romania)
  • daca le dai studentilor un test si le dai 10 tuturor, indiferent daca au invatat 10 ore sau nu au invatat deloc - nimeni nu va mai invata nimic pentru testul urmator
  • liderii nostri nu au curajul si responsabilitatea sa ia deciziile corecte, sunt prea preocupati sa nu se supere oamenii!
  • relaxarea purtarii mastii pentru toti va duce la scaderea ritmului de vaccinare si va induce ideea falsa ca lucrurile au revenit la normal!
  • relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinati ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) si i-ar fi stimulat pe restul sa se vaccineze", a scris pe Facebook Răzvan Cherecheş.
ADVERTISING

Din 15 mai, mai exact din acest weekend, masca de protecție nu va mai fi obligatorie pentru nimeni în spațiile deschise, cu câteva excepții, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi, într-o conferință de presă. Respectiv, masca trebuie în continuare purtată în târguri, piețe, sau în stațiile mijloacelor de transport în comun.

În schimb, Centrul american pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) a anunţat joi că persoanele care sunt complet vaccinate anti-Covid nu mai trebuie să poarte masca de protecţie şi nici să păstreze distanţa fizică atunci când se află în spaţiu închis sau afară.

ADVERTISING

Vezi şi: Florin Cîțu explică de ce s-a renunțat mai repede la purtatul măștii

Citește mai multe şi despre relaxarea anunţată de la 1 iunie:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇