Florin Cîțu explică de ce s-a renunțat mai repede la purtatul măștii

Florin Cîțu explică de ce s-a renunțat mai repede la purtatul măștii

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, întrebat fiind dacă nu se renunţă prea repede la portul măştii în aer liber, că i s-a spus de forte multe ori că este prea optimist.

„A câta oară mi se spune că sunt prea optimist… ”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

El a adăugat că „A fost un cumul de factori, a mers mai bine valul trei decât ne aşteptam”.

Mai exact, numărul de cazuri a scăzut mai repede decât se aşteptau autorităţile, iar campania de vaccinare a mers mai bine, a explicat premierul.

Cîţu a precizat, însă, că starea de alertă rămâne.

ADVERTISING

”Foarte important este că apar toate aceste relaxări, dar suntem încă în pandemie. În spaţiul închis rămâne masca, în zone aglomerate rămânem cu mască. Am făcut un pas important, mai devreme decât estimasem, dar să nu credem că a trecut”, a declarat premierul.

Acesta a afirmat că restaurantele, barurile, cafenelele, discotecile rămân închise. ”De la 1 iunie există propuneri să se deschidă, dar pentru persoane vaccinate”, a mai afirmat premierul.

Acesta a anunţat şi că va exista vineri o şedinţă a CNSU pentru a fi adoptete noile măsuri și că va fi și o ședință de Guvern pentru a aproba modificările.

ADVERTISING

”Mâine vom avea hotărârea CNSU şi vom mai veni cu detalii exact ce se întâmplă în prioada următoare, în 15 mai şi 1 iunie”, a mai afirmat premierul.

În ce privește planul de revenire la normalitate, Florin Cîțu a spus că „putem să discutăm şi de o frână de mână, dacă campania de vaccinare nu funcţionează”.

”Dacă vrem să menţinem acest calendar de revenire la normalitate a unei economii după pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a mai declarat premierul.

ADVERTISING

Din 15 mai, mai exact din acest weekend, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, cu câteva excepții, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi, într-o conferință de presă.

Respectiv, masca trebuie în continuare purtată în târguri, piețe, sau în stațiile mijloacelor de transport în comun.

O altă veste bună anunțată de șeful statului este că nu vor mai exista restricții de circulație pe timp de noapte, iar magazinele revin la programul normal. Măsura se aplică tot din 15 mai.

Și tot din acest weekend competițiile sportive vor fi posibile cu 25% din spectatori.

Mai multe detalii despre etapele în care se vor relaxa restricțiile în România până în luna august.

Țintele de vaccinare anunțate de Klaus Iohannis au fost: 1 iunie - 5 milioane de persoane vaccinate, 1 iulie - 6 milioane, 1 august - 7 milioane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇