Rafila: Îngrijorarea mare a OMS în privința creșterii cazurilor de Covid-19 este pentru lunile noiembrie - decembrie

Rafila: Îngrijorarea mare a OMS în privința creșterii cazurilor de Covid-19 este pentru lunile noiembrie - decembrie

Îngrijorarea mare a Organizației Mondiale a Sănătății OMS, pentru Europa, este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de Covid. „Eu sper ca virulența acestui microorganism să scadă”, declară Alexandru Rafila.

Membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Rafila a vorbit, joi, la Digi24, despre punctul de vedere al Organizației Mondiale a Sănătății referitor la evoluția Covid-19 în regiunea europeană.

Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate.

Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila.

ADVERTISING

Crește numărul de cazuri noi de COVID: 47 de oameni au murit, iar 459 sunt în stare gravă la ATI (Infografice)

Acesta e de părere că fie sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice în așa fel încât pacienții nu mai ajung să aibă forme foarte grave și mortalitatea s-a redus, fie pur și simplu faptul că în general se îmbolnăvesc persoane tinere și există strategii care să evite infectarea persoanelor vulnerabile a dus la reducerea impactului asupra sistemului de sănătate.

„Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și, chiar dacă va produce infecții, să producă infecții în general ușoare”, a declarat profesorul.

ADVERTISING

Dr. Rafila îndeamnă autoritățile să adapteze la specificul local deschiderea școlilor: E foarte important contextul epidemiologic

SUA se apropie de 190.000 de decese şi de 6,3 milioane de cazuri de COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇