Preşedintele Colegiului Medicilor: Avem nevoie de certificatul verde. Cum vom face va fi o decizie politică, important e să fie

Preşedintele Colegiului Medicilor: Avem nevoie de certificatul verde. Cum vom face va fi o decizie politică, important e să fie

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că este „mare nevoie” de implementarea certificatului verde COVID la nivel naţional, el arătând că în ţările în care o astfel de măsură a fost introdusă, pandemia a avut un impact redus.

„Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie„, susţine medicul.

"Toată lumea este de acord că avem nevoie de certificatul verde şi acest lucru este adevărat, chiar avem mare nevoie. Modalitatea de implementare? Acum depinde.

Dacă e să ne uităm la experienţa ţărilor europene – Italia, Franţa, Germania – unde au implementat acest certificat verde din mai-iunie şi lucrurile au mers foarte bine. Ei nu au avut o intensitate foarte mare a valului patru. Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie”, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor din România, vineri seară, la TVR.  

A treia doză protejează împotriva Omicron

Daniel Coriu a pus accent pe importanţa vaccinării anti-COVID, arătând că există studii care arată că a treia doză a vaccinurilor bazate pe ARNm protejează şi în cazul infecţiei cu varianta Omicron.   

"Deja noi avem o experienţă, am trecut cu bine patru valuri. Sigur, ultimul val a fost un dezastru, un dezastru umanitar, am avut o rată de decese zilnice destul de mare şi aceste decese s-au produs la persoanele nevaccinate.

Deci vaccinarea a protejat. Acum, datele recente publicate în urmă cu două zile de cei de la Pfizer şi Moderna, studiile arată că cel puţin într-un procent important administrarea celei de-a treia doze protejează”, a afirmat Daniel Coriu.   

El a arătat că există un grad de protecţie şi pentru cei vaccinaţi cu două doze, dar la doza booster "gradul de protecţie este ridicat".

Urmărește întreaga dezbatere organizată de Colegiul Medicilor:

Colegiul Medicilor din România organizează alături de TVR și Ştirile TVR o nouă emisiune dezbatere pe teme de interes din sănătate:

Colegiul Medicilor din România organizează alături de TVR și Ştirile TVR o nouă emisiune dezbatere pe teme de interes din sănătate:⦁ Sistemul sanitar românesc după patru valuri de COVID-19? Cum pregătim valul 5?⦁ Accesul pacienților cronici în spitale între valurile și în valurile de COVID-19⦁ Omicron - ultimele date. Vaccinurile existente și Omicron⦁ Gestionarea pandemiei din perspectivă medicală⦁ Provocările Medicinei de Familie la zi în actualul context pandemic

Publicată de Colegiul Medicilor din România pe Vineri, 10 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇