Preşedintele Colegiului Medicilor: Avem nevoie de certificatul verde. Cum vom face va fi o decizie politică, important e să fie

Preşedintele Colegiului Medicilor: Avem nevoie de certificatul verde. Cum vom face va fi o decizie politică, important e să fie

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că este „mare nevoie” de implementarea certificatului verde COVID la nivel naţional, el arătând că în ţările în care o astfel de măsură a fost introdusă, pandemia a avut un impact redus.

"Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie", susţine medicul.

"Toată lumea este de acord că avem nevoie de certificatul verde şi acest lucru este adevărat, chiar avem mare nevoie. Modalitatea de implementare? Acum depinde.

Dacă e să ne uităm la experienţa ţărilor europene – Italia, Franţa, Germania – unde au implementat acest certificat verde din mai-iunie şi lucrurile au mers foarte bine. Ei nu au avut o intensitate foarte mare a valului patru. Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie”, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor din România, vineri seară, la TVR.  

A treia doză protejează împotriva Omicron

Daniel Coriu a pus accent pe importanţa vaccinării anti-COVID, arătând că există studii care arată că a treia doză a vaccinurilor bazate pe ARNm protejează şi în cazul infecţiei cu varianta Omicron.   

"Deja noi avem o experienţă, am trecut cu bine patru valuri. Sigur, ultimul val a fost un dezastru, un dezastru umanitar, am avut o rată de decese zilnice destul de mare şi aceste decese s-au produs la persoanele nevaccinate.

Deci vaccinarea a protejat. Acum, datele recente publicate în urmă cu două zile de cei de la Pfizer şi Moderna, studiile arată că cel puţin într-un procent important administrarea celei de-a treia doze protejează”, a afirmat Daniel Coriu.   

El a arătat că există un grad de protecţie şi pentru cei vaccinaţi cu două doze, dar la doza booster "gradul de protecţie este ridicat".

Urmărește întreaga dezbatere organizată de Colegiul Medicilor:

Colegiul Medicilor din România organizează alături de TVR și Ştirile TVR o nouă emisiune dezbatere pe teme de interes din sănătate:

Colegiul Medicilor din România organizează alături de TVR și Ştirile TVR o nouă emisiune dezbatere pe teme de interes din sănătate:⦁ Sistemul sanitar românesc după patru valuri de COVID-19? Cum pregătim valul 5?⦁ Accesul pacienților cronici în spitale între valurile și în valurile de COVID-19⦁ Omicron - ultimele date. Vaccinurile existente și Omicron⦁ Gestionarea pandemiei din perspectivă medicală⦁ Provocările Medicinei de Familie la zi în actualul context pandemic

Publicată de Colegiul Medicilor din România pe Vineri, 10 decembrie 2021