Premierul Indiei recomandă yoga pentru a combate coronavirusul: E un prieten fidel al imunității

Premierul Indiei recomandă yoga pentru a combate coronavirusul: E un prieten fidel al imunității

Yoga contribuie la construirea unui „scut” imunitar împotriva noului coronavirus, a declarat prim-ministrul indian Narendra Modi, în contextul în care epidemia de COVID-19 se extinde în această ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori.

„Ştim cu toţii că până acum nimeni în lume nu a reuşit să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19”, a declarat liderul indian într-un videoclip publicat joi, cu câteva zile înainte de celebrarea, duminică, a Zilei Internaţionale Yoga, informează AFP.

Anticorpii pentru coronavirus nu durează decât 2 – 3 luni de la infectare

ADVERTISING

"Acesta este motivul pentru care în prezent doar o imunitate puternică poate acţiona ca un scut protector sau o gardă de corp pentru noi şi pentru cei dragi (…) Yoga este un prieten fidel în construcţia acestui scut protector", a continuat şeful guvernului indian în acest mesaj publicat pe canalul său de Youtube.

De la venirea sa la putere în 2014, acest naţionalist hindus a fost un fervent promotor al practicilor şi tratamentelor tradiţionale indiene, pe care le foloseşte în special ca instrumente de influenţă culturală în străinătate. El a obţinut de la Organizaţia Naţiunilor Unite declararea zilei de 21 iunie drept Ziua Internaţională Yoga.

ADVERTISING

Adevăratul bilanț al pandemiei COVID-19 – Analiză BBC (Infografice)

Pentru această zi, în care au loc şedinţe colective de yoga în grupuri mari reunite în locuri publice din întreaga lume, Narendra Modi a solicitat în acest an practicanţilor "să rămână în case" din cauza pandemiei de coronavirus.

"Yoga are un potenţial benefic pentru provocările psihice, fizice şi psihologice", a precizat el.

Ministerul Indian pentru Medicină Tradiţională a publicat recent o serie de sfaturi despre modul în care Ayurveda sau homeopatia tradiţională i-ar putea ajuta pe indieni să lupte împotriva noului coronavirus.

ADVERTISING

Grupa de sânge poate să determine severitatea cazurilor de COVID-19, potrivit cercetătorilor germani

Numeroşi experţi medicali, inclusiv de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, consideră că nu există "dovezi ştiinţifice că aceste remedii alternative pot preveni sau vindeca COVID-19".

India este în prezent a patra ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de infecţii cu noul coronavirus, cu 12.573 de decese la 380.532 de cazuri confirmate, potrivit statisticilor oficiale.

Iată care e situația cauzată de coronavirus în România


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇