Pot dona sânge imediat după vaccinarea antiCovid? Cum răspunde Ministerul Sănătății

Pot dona sânge imediat după vaccinarea antiCovid? Cum răspunde Ministerul Sănătății

Vaccinurile antiCovid disponibile în România în acest moment permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare, precizează Ministerul Sănătății.

”Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare.

În momentul de față, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potențial infecțios și este înlăturată din organism odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanșează răspunsul imun”, arată Ministerul Sănătății într-un mesaj postat pe Facebook.

Ministerul face apel la români să doneze, precizând că spitalele au o nevoie constantă de sânge.

Vă puteți programa de la distanță, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, și de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condițiile obișnuite pentru a deveni donatori.

Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium. Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni”, subliniază Ministerul Sănătății.

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech și Moderna, permit donarea de...

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Saturday, January 16, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇