Platforma de programare la vaccinarea antiCovid e instabilă: Ba merge, ba nu merge. Ce spune STS

Platforma de programare la vaccinarea antiCovid e instabilă: Ba merge, ba nu merge. Ce spune STS

Platforma de programare la vaccinarea antiCovid nu a funcționat, luni dimineață, timp de aproximativ o oră, din cauza unor probleme tehnice.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat, în jurul orelor 09:30, că lucrează la remedierea problemelor, astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

Apoi, după o oră, STS a spus că situația a fost rezolvată, astfel că utilizatorii se pot autentifica. Ulterior, serviciul a revenit cu precizări, afirmând că este în desfăşurare un proces de resincronizare a datelor şi că pot apărea întreruperi de scurtă durată.

ADVERTISING

UPDATE 13:30 - ”Fluxul de corelare a datelor dintre RENV şi platforma de vaccinare a înregistrat în această dimineaţă intermitenţe. În acest moment este în desfăşurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică. Această situaţie nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei”, anunţă STS.

UPDATE 10:35 - După aproximativ o oră de la apariția problemelor, STS a anunțat că platforma este funcțională.

”Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări. Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare”, a transmis STS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE 09.40: Serviciul de Telecomunicații Speciale precizează că ”în urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației”.

Anunțul inițial al STS, la ora 09.30: ”Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață.

Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

ADVERTISING

Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public”, se arată în comunicatul STS remis dimineaţă SpotMedia.ro.

Start ratat pentru etapa a doua de vaccinare

Etapa 2 de vaccinare a început teoretic vineri, la ora 15:00. Autoritățile au anunțat din timp că din acel moment, persoanele de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații care se consideră că desfășoară activități în domenii esențiale pot să vadă centrele disponibile și să se programeze.

Doar că în primele ore platforma a dat erori sau a fost cu totul indisponibilă. Abia după ora 18:00 STS a anunțat că ea este funcțională, iar în scurt timp în București și Cluj dozele s-au epuizat.

Iată, pas cu pas, cum au decurs primele trei ore din etapa a doua de vaccinare: Platforma nu merge, doritorii nu se pot programa și Guvernul a adoptat târziu legislația (Foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇