Peste 47.000 de persoane s-au programat pentru vaccinare în etapa a treia și peste 350.000 sunt pe lista de aşteptare. Autoritățile spun că platforma nu a înregistrat întreruperi

Peste 47.000 de persoane s-au programat pentru vaccinare în etapa a treia și peste 350.000 sunt pe lista de aşteptare. Autoritățile spun că platforma nu a înregistrat întreruperi

Peste 47.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea antiCovid, luni, de la lansarea etapei pentru populaţia generală şi până la ora 18.00, iar 353.332 de persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile, informează CNCAV.

Potrivit unui comunicat transmis de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, în cursul zilei de luni ritmul de înscriere pe listele de aşteptare a crescut de la 322 rezervări/minut în intervalul 9.00 – 10.00, la 1.243 rezervări/minut între orele 11.00 şi 13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13.00 şi 15.00.

ADVERTISING

Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcţionare pe parcursul zilei, subliniază CNCAV. Totuși, românii au povestit cum s-au chinuit ore în şir pentru un loc nesigur pe lista de aşteptare.

"Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore.

ADVERTISING

Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de aşteptare, însă pierde poziţia ocupată iniţial", reaminteşte CNCAV.

Conform comunicatului citat, platforma de programare a fost actualizată în cursul nopţii de duminică spre luni şi luni dimineaţa listele de aşteptare au fost activate progresiv, potrivit unei programări pe judeţe.

ADVERTISING

De asemenea, pe toată durata desfăşurării operaţiunilor tehnice de implementare a listelor de aşteptare platforma a fost deschisă publicului.

CNCAV menţionează că datele statistice au fost furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇