Poziția pe lista de așteptare pentru vaccinare nu e fixă! Fluctuează în funcție de numărul celor din etapa a 2-a care au prioritate

Poziția pe lista de așteptare pentru vaccinare nu e fixă! Fluctuează în funcție de numărul celor din etapa a 2-a care au prioritate

Din data de 15 martie, lista de așteptare va fi singura formă de înscriere pentru programare. 

Indiferent de etapa în care se află o persoană, în cazul în care nu sunt locuri libere la centrul de vaccinare pe care-l alege, atunci va fi pusă pe o listă de așteptare.

Prioritate pe această listă au persoanele din etapa a 2-a, cele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și “esențialii”. De asemenea, din 15 martie, “orice persoană se poate înscrie pe o listă de așteptare”, a declarat Andrei Baciu, vicepreședintele comitetului de coordonare al vaccinării, în exclusivitate pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Deci persoanele din etapa a 3-a, cea a populației generale, se pot înscrie pe lista de așteptare a oricărui centru de vaccinare activ din țară, dar nimeni nu le poate garanta poziția pe listă.

Aceasta poziție poate să fluctueze în funcție de înscrierea persoanelor din etapa a 2-a, care vor trece automat în fața celor din etapa a 3-a, au explicat cei care administrează procesul de vaccinare.

“… pentru o persoană care se află pe locul 57 pe o listă de așteptare a unui centru de vaccinare și face parte din etapa a treia, să presupunem că la acel centru se alocă 100 de sloturi noi de vaccinare.

ADVERTISING

Atunci, dacă nu există nicio persoană din etapa a doua până locul 57 sau până la locul 100, toate cele 100 de persoane vor fi programate pentru vaccinare.

Dar dacă există persoane din etapa a doua până pe locul 56, acestea vor fi vaccinate cu prioritate”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Conform declarațiilor oficialului, o persoană înscrisă pe lista de așteptare va vedea cifra celor care sunt înainte, dar va primi și un interval de timp în care va fi programat pentru vaccinare.

“Asta e dorința noastră –  să oferim un orizont de timp. O să vedem la nivel tehnic cum va putea fi implementată această soluție în zilele următoare”, a declarat Andrei Baciu.

ADVERTISING

Cu siguranță, persoanele înscrise în lista de așteptare vor avea o idee despre când se vor putea programa efectiv pentru vaccinare și cât de ocupat este centrul respectiv cu persoane deja programate”, a mai adăugat acesta pentru SpotMedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇