Patru angajaţi din Penitenciarele Mioveni, Galaţi şi Găeşti, confirmaţi cu coronavirus

Patru angajaţi din Penitenciarele Mioveni, Galaţi şi Găeşti, confirmaţi cu coronavirus

Patru angajaţi din Penitenciarele Mioveni, Galaţi şi Găeşti, confirmaţi cu coronavirus. Aceştia au lucrat în sectoarele administrativ şi operativ. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis că în rândul deţinuţilor nu s-au identificat persoane cu simptome.

”Vă informăm că, astăzi, 21.07.2020, un angajat al Penitenciarului Mioveni, un angajat al Penitenciarului Galaţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuţii de serviciu în sectoarele administrativ şi operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, a transmis, marţi seară, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

ADVERTISING

Cercetători britanici, pentru Parlamentul de la Londra: Pandemia de COVID-19 va continua mulţi ani şi un vaccin nu o va elimina

Conform ANP, din primele verificări reiese că în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul deţinuţilor, aceştia fiind monitorizaţi.

”Totodată, în toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciare-spital, pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune). Angajaţii identificaţi contacţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi înlocuiţi cu personal de rezervă, conform Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Administraţiile locurilor de deţinere asigură informarea efectivelor cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, starea de spirit a deţinuţilor fiind corespunzătoare.

Astăzi s-a înregistrat un Dublu record negativ pentru România: Aproape 1.000 de cazuri noi de COVID și 297 de persoane internate la Terapie Intensivă (Infografice).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇