Ministerul Sănătăţii prelungeşte programările pentru vaccinarea personalului medical din Etapa 1

Ministerul Sănătăţii prelungeşte programările pentru vaccinarea personalului medical din Etapa 1

Ministerul Sănătăţii a prelungit perioada în care personalul din sistemul sanitar se poate programa pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Autoritățile au anunțat, iniţial, că programările pentru Etapa 1, vaccinarea personalului medical, se închid în data de 8 ianuarie.

În ultima zi, vineri, când trebuia să se închidă programările pentru Etapa 1, Ministerul Sănătății se răzgândește și ia decizia să prelungească programările pentru vaccinarea personalului medical.

„…atât activitățile de programare, cât și activitățile de vaccinare pentru personalul din etapa 1 continuă, iar programarea cât mai rapidă a persoanelor din etapa 1 facilitează buna desfășurare a activităților de vaccinare pe baza estimărilor cât mai riguroase a numărului de persoane și a necesarului de vaccin pentru fiecare centru de vaccinare”, se arată în documentul emis de Ministerul Sănătății, pe care îl puteţi consulta mai jos.

ADVERTISING

Continuarea programării arată că personalul medical din sistemul sanitar s-a imunizat într-o mică măsură și că există probleme cu estimarea numărului celor care vor să se vaccineze. Acestea duc la dificultăți în ce privește stabilirea necesarului de vaccin pentru fiecare centru.

Document Ministerul Sanatatii
Decizia Ministerului Sănătății prin care Etapa 1 de vaccinare a personalului medical se prelungește și după data de 8 ianuarie

Decizia de prelungire vine după ce joi un angajat al Ministerului Sănătății a trimis spitalelor o somație greșită prin care le anunța că vineri, la ora 20:00, trebuie încheiată prima etapă a vaccinării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, după câteva ore, ministerul a trimis o rectificare, în care preciza că până vineri trebuie să se încheie doar programările în vederea vaccinării personalului medical, dar după cum vedem şi această decizie a fost întoarsă.

Campania de neîncredere

Campania de vaccinare în România s-a declanșat în data de 27 decembrie. Până acum, în medie, s-au realizat în jur de 7 mii de vaccinuri pe zi, mult mai puțin decât obiectivul de 20.000. De aceea, în acest moment, există aproape 200.000 de doze care nu au fost inoculate.

ADVERTISING

România, după două săptămâni de imunizare: frica de injecție e mai mare decât criza de vaccin. Probleme şi cu programarea online

Citeşte mai multe despre campania vaccinare şi de ce este util să te vaccinezi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇