Medicul Beatrice Mahler: Puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an. Informațiile arată că imunitatea asigurată durează până la opt luni

Medicul Beatrice Mahler: Puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an. Informațiile arată că imunitatea asigurată durează până la opt luni

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, spune că este puțin probabil ca persoanele care se vaccinează acum să mai repete vaccinarea anul acesta, întrucât informațiile de până acum arată că imunitatea asigurată de vaccin durează până la opt luni.

”Puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an. Vom vedea primele date și rapoartele de la firmele producătoare privind persistența anticorpilor de la lotul de persoane luate în studiu, monitorizarea lor se face pe o perioadă mai lungă de timp. Atunci vom avea răspunsuri mai exacte”, a spus Beatrice Mahler, la Digi24.

Am făcut vaccinul. Mă mai tem de o nouă infectare sau mă relaxez?

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Există pericolul ca cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-Covid să se infecteze, pentru că vorbim de tulpini care își modifică structura”, spune Mahler, care adaugă că pentru tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e ”mult scăzut”.

Cât durează imunitatea după vaccinare?

Potrivit specialistului, ultimele cercetări vin cu surprize pozitive: ”S-a constatat că există o acoperire a imunității cu anticorpi la opt luni”, iar următoarele vaccinuri vor oferi imunitate pe termen lung.

Se lucrează la o platformă în care producția de anticorpi să se realizeze contra genomului viral și nu a proteinei de la suprafața virusului, care poate suferi modificări, iar asta va duce la vaccinuri care să acopere imunitar răspunsul pe termen lung și pentru mai multe tulpini”, a mai spus ea pentru Digi24.

Avem vaccinul făcut. Plecăm liniștiți în vacanță?

Întrebată dacă cei care au vaccinul făcut pot pleca în vacanță fără riscuri, aceasta a spus că ”este posibil”, dar a subliniat că este important să ne informăm constant cu privire la tipul de tulpină care circulă în zonele unde vrem să mergem.

Citește și: