Medicii din Regatul Unit recomandă vaccinarea antiCovid a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani

Medicii din Regatul Unit recomandă vaccinarea antiCovid a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani

Responsabilii sanitari din cele patru provincii ale Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au recomandat luni vaccinarea antiCovid cu o singură doză de ser Pfizer/BioNTech a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Aceștia spun că trebuie să se țină cont de impactul pandemiei asupra educaţiei şi de riscul formării unor focare în şcoli sau care au originea în şcoli ca urmare a transmiterii uşoare a variantei Delta a coronavirusului în grupuri numeroase, relatează agenţiile DPA şi AFP.

ADVERTISING

Vaccinarea va putea permite ''diminuarea (dar nu şi eliminarea) perturbărilor în învăţământ'', mai ales că ''efectele perturbărilor, sau a incertitudinii, procesului educaţional asupra sănătăţii psihice sunt bine-cunoscute'', notează în recomandarea lor medicii-şefi din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

”COVID-19 este o boală care se poate transmite foarte eficient prin evenimente cu participare numeroasă, în special varianta Delta”, atenţionează responsabilii sanitari britanici.

Prin urmare, explică ei, ”vaccinarea unui procent semnificativ de elevi poate reduce probabilitatea ca asemenea evenimente să provoace focare în şcoli, sau asociate şcolilor”.

ADVERTISING

Această recomandare, pe care cei patru responsabili sanitari britanici o argumentează prin ”raţiuni de sănătate publică”, este contrară celei emise anterior de un comitet de experţi care supervizează campania de vaccinare în Regatul Unit şi care a apreciat că pentru copiii sănătoşi COVID-19 implică un risc redus, iar vaccinarea lor ar avea doar un efect marginal. Revine acum guvernelor celor patru provincii care compun Regatul Unit să decidă cum vor proceda.

Cât despre administrarea şi a celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cei patru medici-şefi menţionează că aceasta ar trebui avută în vedere atunci când în lume vor fi disponibile mai multe date.

ADVERTISING

Alte informații relevante pe subiect:

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇