Medicii de familie încep să vaccineze, dar s-au înscris mult mai puţini decât se aşteptau autorităţile. Ce seruri vor folosi

Medicii de familie încep să vaccineze, dar s-au înscris mult mai puţini decât se aşteptau autorităţile. Ce seruri vor folosi

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunțat, marți, că începe vaccinarea la cabinetele medicilor de familie.

Până acum, s-au înscris în jur de 3.000 de medici de familie, din totalul de 10.490, mult mai puțin decât se așteptau autoritățile.

"Altă situație centralizată a fost legată de participarea medicilor de familie la campania de vaccinare.

Sunt 3.028 de medici de familie care au optat să participe prin cabinete proprii, dintr-un total de 10.940. Adică circa 30%. Este mai puțin decât ne așteptam.

ADVERTISING

De mâine, începe proiectul pilot de la Timiș cu 50 de medici de familie. A fost efectuat trainingul pentru medici, au fost transmise procedurile, materialele sanitare, dozele sunt deja alocate și vor fi distribuite astăzi. Vaccinarea începe chiar din 7 aprilie, adică mâine", a spus Gheorghiță.

Acesta a menționat că, la cabinetele medicilor de familie, se vor folosi serurile AstraZeneca și Johnson&Johnson.

"În cabinete vor ajunge dozele care pot fi depozitate între 2 – 8 grade, adică vorbim despre 2 opțiuni: AstraZeneca și Johnson&Johnson. Vaccinurile și materialele sanitare, inclusiv trusele de adrenalină, vor fi alocate către fiecare cabinet.

ADVERTISING

Programările la vaccinare nu se vor face prin platforma de programare, se realizează pe listele deschise la medicii de familie, lista proprie a fiecărui medic. Vor fi 10 persoane la vaccinare pe zi, ținând cont că AstraZeneca e multiflacon cu 10 doze, iar Johnson&Johnson cu câte 5. Deci între 5 – 10 persoane doritoare vor fi vaccinate pe zi la medicii de familie", a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Iată mai multe nouăți legate de campania de vaccinare

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇