Medic de la Spitalul Colentina, despre Vlad Voiculescu: Ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nimeni nu poate ascunde morţii

Medic de la Spitalul Colentina, despre Vlad Voiculescu: Ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nimeni nu poate ascunde morţii

Medicul Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, spune că nu a înţeles ce a vrut să zică fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu referitor la raportarea deceselor provocate de Covid.

Potrivit acesteia, Vlad Voiculescu a făcut un foarte mare rău tuturor și precizează că ”nimeni nu poate ascunde morţii”.

”Eu nu am înţeles ce a vrut să spună dl fost ministru, nu a fost foarte clar în exprimare, dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nu de alta, dar nimeni nu poate ascunde morţii, iar despre metoda de raportare putea să discute altfel”, a scris medicul pe Facebook.

Cum se înregistrează decesele

Laura Zarafin precizează că, atunci când moare un om, medicul de gardă ATI completează o mulţime de acte, întocmeşte epicriza de deces, care conţine toate informaţiile despre evoluţia pacientului, terapia aplicată, parametrii ventilatori şi rezultate ale analizelor.

ADVERTISING

”Pune apoi diagnosticele de deces, specificând cauza imediată a decesului, precum şi cauze antecedente şi alte stări morbide importante. Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem şi se trec datele (nu numai decesul, ci şi nr foii de observaţie, CNP -ul pacientului şi cod de caz de la DSP). Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat, ba încă asta se întâmplă imediat”, explică medicul Laura Zarafin.

De asemenea, precizează că toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele, certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă, la primărie, unde se eliberează certificatul de deces.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Medicul mai afirmă că pacienţii care mor cu afectare pulmonară foarte mare, de peste 75% chiar dacă PCR-ul este negativ (se negativează de obicei după 14 zile), au drept cauză de deces tot disfuncţia respiratorie (hipoxică, hipercapnică) care apare prin furtuna citokinică (hiperreacţie a sistemului imun la prezenţa virusului).

Despre numărarea decedaților , mai ales că încă persoane cu forme critice de Covid 19 stau încă în UPU-uri așteptând un...

Publicată de Laura Zarafin pe Luni, 19 aprilie 2021

Voiculescu insistă că sunt mai mulți morți de COVID

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reclamat, din nou, luni, raportarea greşită a deceselor de coronavirus, dând exemple Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan.

ADVERTISING

”Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferenţa e de sute de persoane, raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât şi medicii de familie, prin DSP-uri. (…)

Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare şi cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare responsabil este spitalul, mergând pe lanţ este Direcţia de Sănătate Publică, după care la capătul lanţului este Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Sănătate Publică”, a mai declarat Voiculescu.

Fostul ministru Vlad Voiculescu a vorbit prima oara de acest subiect vineri, în prima conferință susținută după demitere. A spus de atunci că nu are date, dar a avansat chiar și o diferență de ordinul miilor în cazul morților de COVID.

Citește mai multe pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇