Marea Britanie se pregăteşte pentru cea mai mare campanie de vaccinare din istorie: Va mobiliza o armată de oameni, inclusiv medicii de familie sau cei pensionari

Marea Britanie se pregăteşte pentru cea mai mare campanie de vaccinare din istorie: Va mobiliza o armată de oameni, inclusiv medicii de familie sau cei pensionari

Sistemul de sănătate din Marea Britanie (National Health Service/ NHS) pregătește o armată de oameni pentru campania de vaccinare antiCOVID.

Vor fi mobilizați doctori ieșiți la pensie, oameni sănătoși, dar și fizioterapeuți, pentru a participa la cel mai mare program de vaccinare în masă din istoria țarii, relatează The Guardian.

Publicația britanică a intrat în posesia unor documente oficiale în acest sens. Programul amplu va include și asistente medicale, chimiști și medici de familie.

În primă fază, vor fi imunizați 22 de milioane de adulți vulnerabili. Apoi, va fi vaccinat și restul de populație.

ADVERTISING

Potrivit documentelor citate, vor fi implicate în acest plan și persoane fără experiență, care se vor apuca efectiv de treabă după un curs online de 2 ore.

The Guardian a aflat și numele de cod pentru două dintre cele mai promițătoare vaccinuri antiCOVID: vaccinul Pfizer/ BioNTech se numește ”Courage (Curaj)”, iar cel de la Oxford/ AstraZeneca este cunoscut sub numele de ”Talent”.

Vaccinul Pfizer este eficient 95%, arată rezultatele finale ale testelor clinice

Training de 2 ore, apoi vaccin

Așadar, medicii pensionari, dintre care unii s-au aflat oricum în prima linie pentru a ajuta NHS în timpul primului val al pandemiei, vor juca din nou un rol cheie în campania de vaccinare.

ADVERTISING

Medicii de familie au punctat că personalul cu experiență va fi cel care administrează vaccinul, dar vor fi făcute cursuri online și pentru cei care nu lucrează în domeniul medical. Cei din urmă vor putea începe vaccinarea doar după ce au trecut de aceste cursuri.

”Trainingul este făcut de Public Health England. Este de așteptat să dureze aproximativ două ore (pentru fiecare vaccin) și va fi disponibil pe platforma E-Learning for Health”, s-a stabilit în una dintre întâlnirile în care s-a pus la punct campania de vaccinare.

ADVERTISING

Și personalul din azilurile de bătrâni va fi recrutat în echipa de vaccinare.

Liderii medicilor de familie au motivat că lipsa forței de muncă a NHS înseamnă că personalul care nu face injecții în mod normal va fi obligat să administreze vaccinurile COVID, având în vedere amploarea fără precedent a campaniei.

Programele de imunizare implică de obicei copii sau persoane mai în vârstă.

”Suntem siguri că instruirea online este suficientă”, au punctat ei.

Citește mai multe despre vaccinul Pfizer/BioNTech:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇