Lipsa cafelei poate duce la sevraj, dar oamenii de știință au găsit o cale de a scăpa de acesta

Lipsa cafelei poate duce la sevraj, dar oamenii de știință au găsit o cale de a scăpa de acesta

O cafea e cea mai la îndemână soluție dacă ești deja în sevraj și te confrunți cu dureri de cap, stare de iritabilitate și oboseală. Dar dacă vrei să micșorezi doza sau chiar să renunți la cafea, cum procedezi? Un studiu realizat în Australia a ajuns la concluzia că inclusiv cafeaua decofeinizată ajută.

Ajută chiar și atunci când știi că ceea ce bei nu are cofeină, arată studiul realizat de oameni de știință de la Universitatea din Sidney și publicat de Journal of Psychopharmacology.

În cadrul cercetării, subiecții, toți băutori de cafea, care erau obișnuiți cu măcar trei cești pe zi, au fost lipsiți de licoare timp de 24 de ore, pentru a se încerca alternative la aceasta.

ADVERTISING

Cercetarea, condusă de dr. Llew Mills, a arătat că cel mai bun remediu pentru simptomele apărute, proprii sevrajului, a fost cafeaua decofeinizată, asta dacă subiecții credeau că e cafea ”normală”. Practic, în cazul lor a apărut efectul placebo, unul destul de puternic, ”vindecător”.

Numai că de ajutor a fost același tip de cafea, fără cofeină, chiar și atunci când subiecții au știut că beau așa ceva.

Cel mai puțin a ajutat apa, asta chiar dacă cei din această grupă erau cei mai optimiști la început, fiind convinși că lichidul îi va scăpa de simptomele sevrajului, după cum se arată pe site-ul universității unde s-a efectuat studiul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Subiecții din acest grup nu au raportat nicio ameliorare a simptomelor la trei sferturi de oră după ce au băut apă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇