Japonia anunță încă o tulpină mutantă de Sars-CoV-2. E diferită de celelalte și ar putea fi mai contagioasă

Japonia anunță încă o tulpină mutantă de Sars-CoV-2. E diferită de celelalte și ar putea fi mai contagioasă

Japonia a anunțat că a confirmat prezența pe teritoriul său a unei noi tulpini de Sars-CoV-2. Descoperirea vine în contextul în care un nou focar de COVID a apărut în Tokyo și țara se află în plin val 3 al pandemiei.

Tulpina nouă a fost confirmată la 91 de pacienți din regiunea Kanto, din estul Japoniei, dar și la 2 persoane depistate pozitiv pe aeroport.

”Ar putea fi mai cotagioasă decât tulpina inițială și, dacă va continua să se transmită la nivel local, s-ar putea să ne confruntăm cu o creștere rapidă a cazurilor”, a spun un oficial japonez, citat de Reuters.

ADVERTISING

Institutul Național de Boli Infecțioase a precizat că este posibil ca tulpina să fi fost importată din alte țări, însă e diferită de cele care au fost descoperite până acum.

Are însă și mutația prezentă și la celelalte tulpini care e considerată responsabilă pentru scăderea eficienței vaccinurilor existente la acest moment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până acum, Japonia a înregistrat 151 de cazuri cu tulpinile din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia. Bilanțul total în această țară, după un an de pandemie, este de peste 400.000 de cazuri, din care 7.194 de decese.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇