Tulpina britanică de coronavirus a devenit dominantă în marile oraşe din România: S-au confirmat încă 45 de cazuri din 90 de teste

Tulpina britanică de coronavirus a devenit dominantă în marile oraşe din România: S-au confirmat încă 45 de cazuri din 90 de teste

Încă 45 de cazuri cu tulpina britanică au fost depistate în România.

Cele mai multe persoane confirmate cu această tulpină sunt din Capitală – 26, dar au fost depistate și cazuri în:

  • Timișoara - 6 persoane
  • Cluj - 3 persoane
  • Galați, Târgu Jiu - 2

Apoi, câte un singur caz cu varianta B.1.1.7 a fost confirmat în Brăila, Turda Focșani, Ploiești, Pitești și Vaslui, potrivit Digi 24.

Variantă britanică a coronavirusului suferă noi mutaţii, care ar putea diminua protecţia oferită de vaccinuri

Secvențierile au fost făcute de clinica privată MedLife din Capitală. În total, au fost secvențiate 90 de probe, iar jumătate dintre acestea au fost confirmate cu varianta britanică.

ADVERTISING

Astfel, numărul cazurilor de infectare cu varianta britanică a coronavirusului identificate de divizia de cercetare a Grupului MedLife ajunge la 79, în mai puţin de două luni.

Procesul a avut loc în perioada 3 - 11 februarie.

Reprezentanții clinicii au transmis că tulpina britanică a devenit dominantă la nivel urban, în marile orașe din ţara noastră.

”Previziunele colegilor mei din ultimele săptămâni s-au confirmat, se pare că tulpina britanică a devenit deja dominantă cel puţin la nivelul marilor oraşe”, spune Mihai Marcu, preşedinte & CEO al grupului MedLife, citat de News.ro. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇