Încă cinci noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, toate în Botoşani. În total, avem 64 de infectări confirmate

Încă cinci noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, toate în Botoşani. În total, avem 64 de infectări confirmate

Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, cinci noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus, toate din judeţul Botoşani.

La cererea Germaniei, DSP Botoșani testează contacții unor români depistați cu noua tulpină britanică de coronavirus

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7. Toate persoanele infectate sunt din judeţul Botoşani”, a transmis Ministerul sănătăţii.  

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, şi anume un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei, în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.  Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ.  

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută.  

ADVERTISING

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel naţional, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇