Iohannis îl contrazice pe medicul Virgil Musta, care a povestit că 6 pacienți au murit că n-au prins loc la ATI: Unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea nu a fost optimală

Iohannis îl contrazice pe medicul Virgil Musta, care a povestit că 6 pacienți au murit că n-au prins loc la ATI: Unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea nu a fost optimală

Președintele Klaus Iohannis l-a contrazis marți pe medicul Virgil Musta, care a povestit cum 6 pacienți cu COVID, în stare gravă, au murit la Timișoara de duminică până luni pentru că nu au prins loc la secțiile ATI din spitalele de profil.

Întrebat de această situație, președintele a spus că problema a fost mai degrabă în comunicarea dintre spitale și că lui i s-a spus că erau locuri la ATI în unitățile COVID din Timișoara.

ADVERTISING

”Sunt două aspecte. Comunicarea între spitale, și aici mai e loc de mai bine. Se pare… așa am fost informat... ar fi fost locuri chiar și în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea nu a fost optimală.

Dar toate acestea sunt la modul foarte serios tratate de Ministerul Sănătății, dl Tătaru e în permanentă legătură cu toate spitalele și s-a văzut că se mai găsesc locuri”, a răspuns șeful statului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a recunoscut că situația nu e dintre cele mai bune, dar a spus că are încredere în măsurile Guvernului.

”Cu siguranță că se vor găsi soluții. De la săptămână la săptămână numărul de paturi crește. Este însă o cursă complicată. Locurile se creează greu, pandemia se răspândește repede. De aceea trebuie să fim toți responsabili, să respectăm regulile”, a mai spus Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Intrebat care sunt statele cu care România are acorduri pentru a transfera, la nevoie, cazuri grave de COVID, așa cum anunța săptămâna trecută, Iohannis a spus acum că ”e prematur” să le spună.

Președintele a spus că rapiditatea cu care avansează pandemia peste tot în Europa face ca și țări cu sisteme de sănătate solide să ajungă să nu mai facă față.

Citește aici întreaga conferință susținută de Klaus Iohannis: Avem două probleme grave - pandemia și PSD. După alegeri mă aștept la un guvern format în jurul PNL


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇