Secretarul general al Guvernului a scris pe Facebook că toate paturile ATI sunt ocupate. După ce presa a preluat mesajul, l-a modificat UPDATE - Cum îl scuză Arafat

Secretarul general al Guvernului a scris pe Facebook că toate paturile ATI sunt ocupate. După ce presa a preluat mesajul, l-a modificat <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> - Cum îl scuză Arafat

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a scris marți, într-un mesaj pe Facebook, că locurile la Terapie Intensivă s-au epuizat. El mai spune că personalul medical a ajuns la capătul puterilor și cere oamenilor să respecte măsurile.

Toate paturile ATI sunt ocupate, medicii sunt obosiți, personalul medical este epuizat. Nu vrem să ajungem în situații disperate, de aceea Guvernul Orban alege să salveze vieți în detrimentul populismului ieftin”, a scris inițial pe Facebook Antonel Tănase.

mesaj-editat-antonel-tanase-facebook

După ce presa a preluat mesajul său, însă, acesta a modificat formularea referitoare la ocuparea paturilor de la Terapie Intensivă.

ADVERTISING

”Doamnelor și domnilor, este din ce în ce mai greu să discutăm civilizat despre măsurile luate de Guvern împotriva răspândirii noului coronavrirus, fără a ne lovi de părerile 'avizate' ale 'virusologilor', 'imunologilor' și 'analiștilor politici' care știu întotdeauna mai bine ce se poate face.

Vă spun cu sinceritate că toate aceste măsuri aparent nepopulare sunt luate din respect pentru viața medicilor și a oamenilor, pentru că pe noi, Guvernul PNL, asta ne interesează în primul rând: viața. Avem un sistem medical, să zicem blând, deficitar. Ultimii trei miniștri pesediști, toți trei condamnați penal, au lăsat Sănătatea la pământ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Paturile ATI se ocupă din ce în ce mai repede, medicii sunt obosiți, personalul medical este epuizat. Nu vrem să ajungem în situații disperate, de aceea Guvernul Orban alege să salveze vieți în detrimentul populismului ieftin.

Alternativa, spun 'specialiștii în politică' era să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească și să supraviețuiască cine poate. Dar este asta ceva ce putem avea pe conștiință? Nu. De aceea, oricât de neplăcute sunt noile măsuri, ele trebuie respectate pentru că orice român are dreptul la viață și la sănătate. Aveți grijă de dumneavoastră și să ne reauzim sănătoși!”, e varianta cea mai recentă a mesajului șefului SGG.

ADVERTISING

Doamnelor și domnilor, este din ce în ce mai greu să discutăm civilizat despre măsurile luate de Guvern împotriva...

Posted by Antonel Tanase on Tuesday, November 10, 2020

Cum îl scuză Arafat

Ulterior, prezent la Digi24, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a fost întrebat care e situația și de ce a spus șeful SGG așa ceva.

Șeful DSU a spus că nu e neapărat așa, pentru că situația diferă de la zonă la zonă.

„Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național. Poate în București, la un moment dat ajungem la paturi complet ocupate, poate chiar în momentul ăsta.

Asta nu înseamnă că în altă zonă a țării nu găsesc locuri de terapie intensivă. Depinde de distanță și depinde de dinamică. Sunt județe care anunță că au ajuns la ocuparea tuturor paturilor, și atunci căutăm în alte zone în care mai avem paturi libere”, a spus Raed Arafat.

Acesta a adăugat că există acum în jur de 300 de ventilatoare libere.

„319, ca să fiu mai precis. Acum problema cu aceste venilatoare... unele poate că sunt în secții de pediatrie sau de obstetrică, dar unele se pare că au o problemă de personal. În unele situații avem personal care s-a îmbolnăvit și este în izolare la domiciliu, avem anesteziști care s-au îmbolnăvit și acum lucrăm să vedem unde mai putem trimite personal”, a explicat Arafat.

Nu știm câte locuri sunt la ATI pentru bolnavii de COVID

Amintim că mai mulți medici și manageri de spitale au atras atenția că secțiile COVID sunt pline și la ATI nu mai fac față, însă din partea Guvernului răspunsurile au fost mereu că avem capacitate destulă și posibilitatea să o mărim.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇