Infecțiile virale și riscul de Alzheimer - studiu

Infecțiile virale și riscul de Alzheimer - studiu

Oamenii de știință au descoperit că genele imunitare sunt alterate în sângele pacienților cu Alzheimer. Infecțiile virale sau factorii de mediu ar putea expune o persoană la riscul de Alzheimer.

Un nou studiu al echipei de la Northwestern Medicine a descoperit că sistemul imunitar din sângele pacienților cu Alzheimer este alterat epigenetic.

Acest lucru sugerează că mediul sau comportamentul acestor pacienți a provocat schimbări care afectează modul în care genele lor funcționează.

Multe dintre aceste gene imunitare modificate sunt aceleași care cresc riscul de Alzheimer.

ADVERTISING

Echipa de la Northwestern avansează acum teoria că o cauză ar putea fi o infecție virală anterioară, poluanți din mediul înconjurător sau alți factori și comportamente legate de stilul de viață.

„Este posibil ca aceste descoperiri să implice răspunsul imunitar periferic în riscul de boală Alzheimer”, a declarat cercetătorul principal David Gate, profesor asistent de neurologie la facultatea de medicină Feinberg din cadrul Universității Northwestern, într-un comunicat al universității.

„Nu am reușit încă să deslușim dacă aceste modificări reflectă patologia cerebrală sau dacă ele precipită boala”, a mai spus acesta într-un raport publicat de jurnalul Neuron.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cercetări anterioare au arătat că multe dintre genele mutante care expun o persoană la un risc mai mare de Alzheimer se află în sistemul imunitar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇