Implantul dentar, o modalitate simplă de a avea un zâmbet perfect și o dantură funcțională, fără compromisuri

Implantul dentar, o modalitate simplă de a avea un zâmbet perfect și o dantură funcțională, fără compromisuri

Problemele dentare netratate la timp reprezintă una dintre cauzele principale ale dinților naturali pierduți mult prea devreme. În momentul în care dintele nu mai poate fi salvat, tratat în cabinetul stomatologic, extracția este singura soluție pentru evitarea unor complicații și a unor infecții locale.

Implantul dentar, o modalitate simplă de a avea un zâmbet perfect și o dantură funcțională, fără compromisuri

De regulă, după ce a avut loc o extracție dentară și a trecut perioada de vindecare a zonei afectate se recurge la refacerea dintelui pierdut. În acest caz se poate opta pentru punți și proteze dentare când sunt prea mulți dinți lipsă. Uneori se pot realiza și coroane dentare, dacă rădăcina nu a fost afectată și extracția nu a fost necesară, prin folosirea unui pivot.Însă cea mai bună și mai eficientă soluție modernă de refacere a dintelui pierdut rămâne implantul dentar.

ADVERTISING

Alternativa sigură și estetică la punți sau la proteze dentare, implantul dentar va fi baza pentru înlocuirea dintelui, va deveni suport pentru dinte, arătând și funcționând exact ca unul natural. Implantul dentar este un dispozitiv din titan în cele mai multe cazuri, preferându-se titanul pentru rezistență și calitate.

La inserarea implanturilor dentare în osul maxilar sau mandibular se recurge la intervenții chirurgicale sigure, după care se așteaptă câteva săptămâni, pentru stabilirea unei relații de legătură între implant și os. Pe implant se pot sprijini coroane care seamănă cu dinții naturali sau proteze parțiale și totale fixe. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procedura se repetă pentru mai mulți dinți dacă se dorește o dantură perfectă, refăcută integral.La clinicile specializate în implantologie modernă găsești în permanență prețuri implant dentar excelente și echipe de stomatologi cu experiență vastă în domeniu, pregătite să te ajute atunci când vrei să ai din nou un zâmbet perfect și o dantură pe care te poți baza.

Intervențiile chirurgiale realizate în clinici se vor face doar sub anestezie, nu vei simți nimic în timpul procedurilor complexe, incizia și decoltarea gingiei pentru acces la osul maxilar nu vor fi atât de dureroase pe cât te aștepți. Se frezează apoi rapid zona pentru a permite inserarea implantului dentar, se introduce implantul în neoalveola iar la final gingia e suturată și se așteaptă vindecarea.

ADVERTISING

După 3-9 luni de la intervenții se pot face și lucrările protetice definitive în funcție de nevoile pacienților.Din momentul în care ai implantul fixat și lucrările protetice fixate și ele pe implant poți să mănânci ce dorești, dinții arată și funcționează exact ca un dinte natural, recuperarea după intervenție e rapidă, nu apar complicații, organismul acceptă implantul fără probleme. 

Și cel mai important lucru de reținut în cazul implanturilor dentare: nu sunt afectați dinții sănătoși, așa cum se întâmplă la o punte fixată pe dinți sănătoși, piliți, din păcate. Nu apar dureri la degustarea alimentelor, zâmbetul e mereu unul perfect, nu ești nevoit să scoți din gură proteză dentară pentru igienizări, nu ai nevoie de adeziv dentar pentru stabilitatea protezelor. 

Dinții refăcuți prin implant dentar se pot peria normal, mușcătura și vorbirea nu sunt afectate în niciun fel și dinții se simt natural, fără a provoca neplăceri în timpul mestecatului sau în timpul unei vorbiri normale.