Germania impune carantină pentru cei care vin din Maria Britanie

Germania impune carantină pentru cei care vin din Maria Britanie

Tot mai multe state anunță restricții noi, pe findul creșterii cazurilor de infectare cu Omicron. Germania impune, de luni, test negativ la intrarea în țară și carantină, pentru călătorii din Marea Britanie .

Miniştrii regionali ai sănătăţii din Germania sunt cei care au cerut sâmbătă guvernului naţional să introducă reguli mai stricte pentru persoanele care sosesc din Marea Britanie, unde varianta Omicron a declanşat o creştere a infectărilor.

În cadrul unei întâlniri, miniştrii au cerut Berlinului să clasifice Marea Britanie ca zonă cu variantă a virusului, impunând o carantină de două săptămâni tuturor călătorilor, inclusiv celor care sunt vaccinaţi.

„Răspândirea Omicron în Marea Britanie este foarte evidentă. … Trebuie să prevenim răspândirea cât mai mult timp posibil şi să o încetinim cât de mult posibil”, au spus miniştrii într-un comunicat citat de AFP.

Marea Britanie a raportat infectări zilnice record cu COVID-19 în ultimele trei zile, cu un bilanţ care a ajuns vineri la peste 90.000 de cazuri. Infectările au crescut brusc în Germania în lunile octombrie şi noiembrie, dar au scăzut lent din decembrie, cu 50.968 de cazuri raportate vineri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇