Franța: Numărul bolnavilor de Covid spitalizaţi a crescut cu 25% în ultimele trei săptămâni

Franța: Numărul bolnavilor de Covid spitalizaţi a crescut cu 25% în ultimele trei săptămâni

Numărul bolnavilor de COVID-19 spitalizaţi în Franţa continuă să crească, cu aproape 8.700 înregistraţi duminică.

Este o creştere cu 25% în trei săptămâni, potrivit cifrelor publicate de organizaţia Sănătatea Publică în Franţa, citată de AFP.

Cu 498 de noi internări în 24 de ore, spitalele din Franţa numărau duminică 8.685 de pacienţi cu COVID, faţă de 6.922 în data de 17 iulie, când se înregistrase cel mai scăzut nivel de spitalizări de la începutul anului.

Cu 1.556 internaţi în secţiile de terapie intensivă, numărul bolnavilor de COVID în stare gravă a crescut vertiginos (+ 81%) din 21 iulie, ziua în care acest număr a fost cel mai redus (859) de la începutul anului. În ultimele 24 de ore, 117 pacienţi au fost internaţi la terapie intensivă.

ADVERTISING

Între sâmbătă şi duminică, 30 de persoane au decedat din cauza COVID în spitalele franceze, potrivit agenţiei sanitare.

Cât priveşte vaccinarea, 44.739.322 persoane au primit cel puţin o injecţie (sau 66,4% din totalul populaţiei) şi 37.231.075 sunt de acum complet vaccinaţi (sau 55,2% din totalul populaţiei), potrivit Direcţiei generale de sănătate.

Luni, în Franţa, a intrat în vigoare certificatul sanitar, care trebuie prezentat pentru a avea acces în cafenele şi restaurante, săli de spectacole sau saloane profesionale sau pentru a călători cu trenul, avionul sau autocarul.                

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇