Franţa intră într-un nou weekend cu proteste în 150 de oraşe. Permisul sanitar e obligatoriu de luni (Video)

Franţa intră într-un nou weekend cu proteste în 150 de oraşe. Permisul sanitar e obligatoriu de luni (Video)

Manifestaţii sunt prevăzute, sâmbătă, în mai mult de 150 de oraşe în Franţa contra extinderii permisului sanitar şi a vaccinării obligatorii pentru personalul sanitar, validat joi de Consiliul constituţional.

În unele oraşe, oamenii nemulţumiţi au ieşit deja în stradă. Iată o manifestaţie din oraşul Pau, aflat în Pirinei, în sud-vestul Franței.

Aceste manifestări, pentru al patrulea weekend consecutiv, au loc a doua zi de la un nou apel lansat de Emmanuel Macron – „Vaccinaţi-vă!” – şi după ce mai mult de 44 de milioane de francezi au primit cel puţin o doză (65,9% din populaţie).

ADVERTISING

"Macron, nu vrem permisul tău sanitar", au strigat şi joi câteva sute de manifestanţi la Paris, după validarea de către Consiliul constituţional, informează AFP. 

Legea adoptată la finalul lui iulie extinde obligativitatea permisului sanitar pentru locurile publice şi pentru personalul sanitar. 

Începând de luni, va trebui prezentat un certificat de vaccinare, un test PCR negativ la Covid-19 sau un certificat care să ateste revenirea după boală pentru a avea acces în cafenele şi restaurante, săli de spectacole sau saloane profesionale sau pentru a călători cu trenul, avionul sau autocarul.                

ADVERTISING

Mulţi spun că refuză să fie "cobai" pentru noile vaccinuri. Dar o bună parte dintre manifestanţi, vaccinaţi, consideră că această impunere a permisului sanitar este "o obligaţie vaccinală deghizată" şi "o societate controlată". 

În weekendul trecut, sute de mii de persoane au ieșit în stradă, în Franța, împotriva permisului sanitar.

Ministerul de Interne a recenzat cel puţin 204.000 de manifestanţi pe 31 iulie (faţă de 161.000 o săptămână mai devreme). "Aşteptăm acelaşi număr" sâmbăta aceasta, a spus o sursă din Poliţie. 

ADVERTISING

Patru adunări sunt anunţate la Paris (foto), unde poliţiştii se aşteaptă la 10.000 de participanţi.                

Săptămâna trecută, protestele au fost tensionate între manifestanţi şi forţele de ordine, cu injurii la adresa mass-media.

Între timp, şi Italia impune certificatul sanitar pentru profesori şi studenţi, dar şi pentru oricine merge cu trenul sau avionul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇