Italia impune certificatul sanitar pentru profesori şi studenţi, dar şi pentru oricine merge cu trenul sau avionul

Italia impune certificatul sanitar pentru profesori şi studenţi, dar şi pentru oricine merge cu trenul sau avionul

Italia impune Certificatul Verde (Green Pass) pentru profesori și studenți, dar și pentru călătoriile cu trenul, avionul sau autocarul. Măsura intră în vigoare la 1 septembrie.

Mai exact, guvernul italian a decis că profesorii vor fi obligaţi să prezinte, înainte de cursuri, o dovadă că au imunitate în fața Covid-19 sau că nu sunt infectați.

Totodată, și italienii care călătoresc cu trenul, avionul, nave sau autocare trebuie să prezinte așa numitul Green Pass, scrie Reuters.

Green Pass este un certificat digital sau printat (la alegere) care atestă că deținătorul fie este vaccinat antiCovid, fie are imunitate de la boală, fie are un rezultat negativ la testul pentru depistarea infecției.

ADVERTISING

Guvernul de la Roma încearcă în acest mod să accelereze campania de vaccinare, în contextul variantei Delta, care este mult mai contagioasă decât tulpina inițială.

De altfel, din 6 august oricum Green Pass le este cerut cetățenilor care merg la restaurant și stau în interior, dar și în cazul altor activități de agrement.

Așa că începând de azi, Cabinetul lui Mario Draghi a extins obligativitatea acestui Green Pass și în cazul profesorilor, studenților din universități, dar și în cazul transporturilor pe distanță lungă. Măsura intră în vigoare din 1 septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Investim mult în Green Pass, pentru că vrem să evităm o nouă închidere a serviciilor sau un lockdown. Vrem să protejăm libertatea”, susține ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza.

Profesorii nu vor putea lucra fără acest certificat și după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți!

Situația epidemiologică

Joi, Italia a raportat 27 de decese asociate Covid, iar cu o zi în urmă 21. În ce privește infecțiile noi, autoritățile italiene au anunțat ieri 7.230 de cazuri noi, comparativ cu 6.596 cu o zi în urmă.

ADVERTISING

La capitolul vaccinare, din 4 august, 65% din populația Italei a fost inoculată cu cel puțin o doză de ser antiCovid.

54% sunt complet imunizați în fața bolii, făcând și prima doză, și rapelul.

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇