Trebuie să ne vaccinăm, invitația la nevaccinare este invitație la moarte”, a spus premierul italian Mario Draghi. A urmat o explozie de programări

”<i>Trebuie să ne vaccinăm, invitația la nevaccinare este invitație la moarte</i>”, a spus premierul italian Mario Draghi. A urmat o explozie de programări

După cuvintele puternice folosite de premierul Mario Draghi – „trebuie să ne vaccinăm, invitația la nevaccinare este invitație la moarte” -, multe regiuni ale Italiei înregistrează un adevărat boom de programări.

A folosit cuvinte puternice și au avut efectul dorit, scrie La Stampa despre declarația premierului Mario Draghi.

Condivido le parole del premier Mario Draghi.

Condivido le parole del premier Mario Draghi.”L’appello a non vaccinarsi è un appello a morire. Non ti vaccini, ti ammali, muori. Oppure fai morire. Non ti vaccini, ti ammali, contagi, lui/lei muore. Senza vaccinazione si deve chiudere tutto di nuovo, il virus si sta diffondendo e sappiamo anche che grazie alla vaccinazione le conseguenze sui ricoverati in terapia intensiva sono molto meno serie di quelle che abbiamo visto fino a quattro mesi fa.”

Publicată de Michele de Pascale pe Vineri, 23 iulie 2021

Obligativitatea, începând cu 6 august, a certificatului verde pentru o serie de activități (de la baruri și restaurante în interior la piscine și săli de sport, cinematografe și teatre) a determinat mii de oameni să apeleze la centrele de vaccinare.

ADVERTISING

Lombardia a avut joi 49.000 de rezervări.

„Aderarea la campania de vaccinare este în creștere, ieri au rezervat aproximativ 49.000 de cetățeni, față de 28.369 miercuri și 17.412 joi", a anunțat ministrul sănătăţii al regiunii Lombardia, Letizia Moratti.

„Pentru a răspunde noilor cereri, vor fi disponibile încă 100.000 de locuri noi pentru primele doze, de astăzi până la sfârșitul lunii august”, a ad[ugat aceasta.

Și în Piemont solicitările s-au dublat.

„Deciziile Guvernului au avut ca efect, chiar și în Piemont, dublarea efectivă a cererilor de vaccinare”, a spus președintele regiunii, Alberto Cirio.

ADVERTISING

Potrivit guvernatorului din Veneto, Luca Zaia, dacă în ultima săptămână (11-14 iulie) creșterea numărului de persoane care fac rezervare era de 6,7 mii pe zi, în ultimele două zile, Veneto a înregistrat o creștere substanțială a rezervărilor, care a atins 13.000 joi și a depășit 20.000 azi.

Cererile cresc și în Campania. Media zilnică era de 4-5 mii de rezervări, în ultimele câteva săptămâni, iar de joi a avut loc un boom, ziua încheindu-se cu 10.000 noi solicitări.

În ultimele 24 de ore, în România s-au vaccinat circa 16.500 de persoane.

ADVERTISING

Vineri, OMS si ECDC au lansat o serie de avertismente și au făcut recomandări statelor europene, în condițiile în care varianta Delta se răspândește cu repeziciune.

Află mai multe despre campania de vaccinare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇