Dreapta măsură este ca nevaccinarea să nu-i afecteze și pe vaccinați

Dreapta măsură este ca nevaccinarea să nu-i afecteze și pe vaccinați

Câteva lucruri s-au clarificat săptămâna trecută în Europa privind pașaportul de sănătate covid.

Spre disperarea iraționalilor anti-vaccinare, acest document va deveni obligatoriu nu doar pentru călătoria în UE, ci va deveni principala soluție pentru izolarea celor ce se împotrivesc vaccinării.

Franța a votat ca fiind legală introducerea pașaportului covid și impunerea sa ca document pentru accesul la serviciile neesențiale. Vaccinarea obligatorie a medicilor a fost declarată constituțională, iar suspendarea contractelor de muncă până la prezentarea dovezii de vaccinarea asemenea.

Italia a procedat la fel, lărgind plaja de activități la care vaccinații au acces, iar nevaccinații nu.

ADVERTISING

Germania se îndreaptă cu pași repezi spre aceeași situație, ministrul Sănătății propunând public măsuri identice cu cele din Franța și Italia, iar populația, în procent de 72,8, este de acord cu ele.

Drumul este clar, nevaccinații care vor să rămână în bula lor irațională vor trebui să plătească un preț pentru atitudinea lor antisocială, pentru ,,dreptul” de a răspândi virusul cu imunitatea lor naturală. Iar drumul acesta, fie că vor sau nu Iohannis și Cîțu, va fi implementat aidoma și la noi.

Trebuie spus de la bun început că aici nu este vorba despre discriminare. Discriminare înseamnă interzicerea unor drepturi cetățenești esențiale pe criterii subiective.

Noi suntem în stare de alertă și în această stare restrângerea unor drepturi cetățenești este legală. Iar dacă drepturile restrânse nu afectează esențialul vieții, ci doar harababura bunului plac al unei minorități, atunci ele sunt și mai legale.

Statul a pus la dispoziția populației vaccin gratuit și suportul material și tehnic pentru vaccinare.

Statul a informat destul cetățenii pe tema asta, că a făcut-o mai bine sau mai prost, asta este altă chestiune.

Statul și-a făcut partea lui de treabă, de aici înainte cine refuză să se vaccineze ar trebui să bage mâna în buzunar, dacă vrea să se bucure de acces la activitățile neesențiale, respectuv dacă vrea să-și consume plăcerile. Cine nu acceptă normalitatea n-are decât să o facă pe buzunarul propriu.

Eu cred că banii aruncați pe fereastră de stat pentru testele PCR pentru medici sau pentru cei ce pleacă în vacanțe prin străinătate ar trebui folosiți mai bine, de exemplu, pentru întreținerea echipamentelor de la ATI pentru că, la urma urmei, tot în folosul nevaccinaților sunt cheltuiți.

Iar plata testelor PCR e o discriminare a celor vaccinați, spun asta ca să fie clar, să nu existe niciun dubiu în problemă, pentru că plata unor avantaje pentru unii în detrimentul celorlalți este discriminare pozitivă.

Mai cred că angajatorul are dreptul să ceară vaccinarea celor ce muncesc pentru că nimeni nu are dreptul să-i decimeze forța de muncă și să-i limiteze activitatea economică pentru iraționale povești legate de 5G sau altele asemenea.

Nimeni nu are dreptul de a îmbolnăvi pe cineva conștient, iar dacă umbli nevaccinat asta faci, chiar dacă poți susține în apărarea ta că n-ai știut că ai boala și că o poți transmite.

Iar ceilalți au tot dreptul de a îngrădi transmiterea bolii: dacă ești vaccinat și totuși poți face forme ușoare de covid, de ce să le faci, numai pentru că unii mai rezistenți suflă virusul peste tot?

Vaccinarea nu e obligatorie, dar numai ea poate opri pandemia.

Vaccinarea nu este obligatorie pentru că nu este obligatoriu ca toată lumea să se vaccineze pentru a opri transmiterea virusului la nivel comunitar. Dacă majoritatea ar înțelege și s-ar vaccina, minoritatea celor care nu vor să se vaccineze ar fi și ea protejată de imunitatea celorlalți.

Dar dacă asta nu se întâmplă, atunci restrângerea activității nevaccinaților la lucruri esențiale este obligatorie. Și așa va fi, indiferent dacă autoritățile noastre se comportă politicianist și de dragul popularității sau a nevoii de voturi vorbesc prostii despre discriminarea nevaccinaților.

Lumea acestora se va reduce, va deveni mai strâmtă, mai mică și mai greu de suportat.

Dacă dumnealor au ambiția irațională de a se comporta așa, așa să se comporte. N-au decât să țipe, să manifesteze, să urle, treaba lor, la urma urmei fiecare își riscă sănatatea cum vrea, treaba lui. Pe noi ceilalți să ne lase în pace ca să ne ducem viața normal.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇