Exercițiile simple, de 3 minute, care reduc riscul de diabet

Exercițiile simple, de 3 minute, care reduc riscul de diabet

Un studiu recent a arătat că doar trei minute de exerciții de yoga, efectuate la fiecare oră, pot reduce riscul de diabet.

Și nici măcar nu e vorba despre exerciții dificile, ci mai degrabă de unele exerciții de respirație și întinderi, care au darul de a scădea nivelul glicemiei cu 10%. Asta, pe lângă restul beneficiilor cu care vin acestea la pachet – îmbunătățirea posturii, scăderea stresului și a anxietății, un somn mai odihnitor, întărirea și alungirea mușchilor, creșterea rezistenței, a echilibrului și a flexibilității.

ADVERTISING

În plus, exercițiile pot fi făcute în intimitatea casei, ba, în funcție de tipul lor, chiar și a biroului.

Studiul de față nu a fost unul de anvergură, el fiind realizat pe doar 15 adulți cu vârste cuprinse între 26 – 28 de ani. Însă se adaugă altor cercetări care au legat yoga de o reducere a nivelului de zahăr din sânge în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, după cum scrie Metro.

Concret, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Caledoniană din Glasgow, autorii studiului, posturi precum cobra, războinicul și muntele, dar nu numai, scad riscul de diabet, dacă ne facem un obicei din a le efectua.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇