Educația ne prelungește viața. Riscul decesului prematur scade cu 2% pentru fiecare an de studii în plus

Educația ne prelungește viața. Riscul decesului prematur scade cu 2% pentru fiecare an de studii în plus

Fiecare an petrecut în școală sau universitate prelungește viața, e concluzia unui studiu realizat pe 10.000 de persoane din 59 de țări.

Oamenii de știință americani și norvegieni, autorii studiului, au socotit că riscul unei morți premature scade cu 2% cu fiecare an de educație în plus, scrie The Guardian, care citează un raport publicat de The Lancet Public Health.

Practic, odată cu finalizarea a 18 ani de educație, riscul morții scade cu 34%. Bineînțeles că fiecare an de facultate, master sau doctorat nu face decât să prelungească viața, mergând pe acest raționament.

ADVERTISING

Beneficiile sunt valabile și în cazul persoanelor care nu mai sunt la prima tinerețe și care continuă să își îmbunătățească educația. În plus, nu există diferențe în funcție de regiunea geografică. Beneficiile sunt aceleași, peste tot, indiferent din ce zonă a Terrei ai proveni.

Prin comparație, a nu merge deloc la școală echivalează cu 10 ani de consum zilnic a cinci sau mai multe băuturi alcoolice și cel puțin zece țigări fumate în același interval, au socotit autorii studiului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇