E toamna un moment bun să mergi la alergolog?

E toamna un moment bun să mergi la alergolog?

Toamna este sezonul recoltelor și ar trebui să fie un moment fericit pentru toată lumea. Din păcate în acest sezon în jur de 20% din oameni manifestă o formă de alergie, iar studiile arată că din cauza încălzirii globale alergiile de toamnă pot dura chiar și două săptămâni. Sunt mai mulți factori care pot provoca alergiile de toamnă, dintre care polenul și mucegaiul sunt cei mai cunoscuți.

De ce să mergi la alergolog?

Cu toate că în ziua de azi poți ajunge să cunoști foarte multe lucruri online, ideal ar fi ca sfaturile medicale să le iei personal de la un specialist. Se poate ca unele simptome pe care le afișezi să fie rezultatul altor afecțiuni și să fii trimis de la alergolog la orl

ADVERTISING

În orice caz, o vizită la alergologie cluj îți va da îndrumarea de care ai nevoie pentru a trece cu bine de problemele pe care le întâmpini. Astfel vei avea parte de consultații de specialitate care vor stabili diagnosticul și vor seta tratamentul pentru diferite boli alergice.

Care sunt simptomele alergiilor de toamnă?

Dacă ești una dintre persoanele care au alergii toamna s-ar putea să te confrunți cu următoarele simptome:

  • Rinoree;
  • Lăcrimarea ochilor;
  • Tuse;
  • Strănut;
  • Mâncărimi ale nasului și ochilor.  
ADVERTISING

De asemenea, este posibil să ai parte de o senzație de mâncărime a gâtului și a gurii atunci când mănânci banane, pepene galben, castraveți, dar și alte fructe sau legume.

Reacțiile pe care le ai la alimente pot duce la urticarie, crampe abdominale, vărsături, greață, tuse și diaree. 

Ce tratamente sunt recomandate pentru alergii?

Nu există un tratament care să elimine definitiv alergiile. În schimb există câteva lucruri pe care le poți face pentru a diminua efectele alergiilor și pentru a micșora șansele de apariție ale simptomelor.

ADVERTISING

În primul rând evită să ieși afară atunci când în aer este un nivel mare de polen. Acasă poți utiliza un purificator de aer care să elimine polenul. În al doilea rând ia antihistaminice înainte de a lua contact cu factorii care îți provoacă alergii.

Prin urmare, toamna este un moment bun pentru a merge la alergolog. Sfaturile primite acolo te vor ajuta să treci mai repede peste situațiile neplăcute. Dacă întâmpini probleme, nu sta pe gânduri și fă o programare la un specialist.