DSP Suceava nu mai face teste pentru COVID-19, după ce a rămas fără kit-uri şi consumabile

DSP Suceava nu mai face teste pentru COVID-19, după ce a rămas fără kit-uri şi consumabile

Laboratorul de testare al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu mai face teste pentru COVID-19 după ce instituţia a rămas fără kit-uri de testate ca urmare a efectuării unui număr mare de teste la cerere.

Directorul instituţiei spune că situaţia va dura şi săptămâna viitoare şi anunţă că testările în judeţ se vor face la un alt laborator.

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi”, a explicat joi după amiază directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 

ADVERTISING

Acesta a explicat că este vorba despre peste 200 de teste făcute la cerere din momentul în care a intrat în vigoare testarea la cerere, din 10-15 iulie şi până în prezent. Acesta a afirmat că până la sfârşitul săptămânii viitoare DSP ar urma să primească kit-urile şi consumabilele necesare efectuării de teste pentru depistarea COVID-19 iar până atunci DSP Suceava va trimite probele recoltate la un alt laborator, cu care instituţia colaborează. 

ADVERTISING

„Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare. În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava.

Acesta a precizat că laboratorul partener al DSP „face faţă fără probleme” în acest sens.  El a menţionat că în judeţul Suceava se remarcă „o uşoară creştere” a numărului de infectări, iar într-un top al infectărilor, Suceava se află „la mijlocul clasamentului prin comparaţie cu celelalte judeţe”.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇