De azi începe vaccinarea profesorilor cu AstraZeneca și Pfizer. Programarea nu se va face prin platformă

De azi începe vaccinarea profesorilor cu AstraZeneca și Pfizer. Programarea nu se va face prin platformă

Miercuri începe vaccinarea persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar.

Procesul de imunizare va debuta mai întâi în 23 de județe și municipiul București, se va extinde și în celelalte și se va încheia pe 10 martie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Procesul de vaccinare a profesorilor va începe de mâine (miercuri – n.red.), în majoritatea județelor, toată activitatea se va încheia pe 10 martie. Mâine începe în 23 de județe și municipiul București, de joi în alte 14 județe, pe 26 februarie intră alte 2 județe, iar în 1 martie ultimele 3 județe. Se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate în această perioadă”, a declarat marți într-o conferință de presă coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a subliniat că persoanele din învățământul preuniversitar și universitar vor fi vaccinate cu serul AstraZeneca, cei cu vârsta până în 55 de ani, și cu Pfizer, cei peste 55 de ani.

În ceea ce privește programarea, Valeriu Gheorghiță a precizat că aceasta nu se va face prin intermediul platformei RoVaccinare.

”Programarea se va face după altă modalitate, nu pe platformă. Unitatea de învățământ centralizează lista cu persoanele care vor să fie vaccinate, o trimite la inspectoratele școlare, iar apoi la DSP. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective.

Programarea va fi anunțată prin intermediul Inspectoratelor Școlare și a directorilor fiecărei unități de învățământ”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea se va efectua cu ajutorul echipelor mobile, iar locațiile în mare parte sunt cele puse la dispoziție de Ministerul Educației.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖