Copiii de peste 12 ani pot fi vaccinați cu Moderna, din 2 august

Copiii de peste 12 ani pot fi vaccinați cu Moderna, din 2 august

Copiii cu vârsta de peste 12 ani pot fi vaccinați cu serul de la Moderna, din 2 august, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani.

Ca atare, din 2 august în România se va putea vaccina cu serul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă”, a spus Gheorghiță.

Potrivit acestuia, în aceste zile se optimizează platforma naţională de programare, astfel încât din 1 august cei care doresc să se vaccineze cu serul de la compania Moderna să se poată programa.

ADVERTISING

”În aceste zile se optimizează platforma naţională de programare care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna.

Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată și constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a punctat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze că este obligatoriu consimțământul părinților pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

ADVERTISING

Iată ce a mai declarat Valeriu Gheorghiță, marți, în conferința de presă săptămânală: Doza a treia de vaccin antiCovid ar putea fi administrată în România din septembrie

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇