Răzvan Cherecheș explică una din cele mai frecvente reacții adverse la Moderna

Răzvan Cherecheș explică una din cele mai frecvente reacții adverse la Moderna

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, vorbește despre unul dintre cele mai întâlnite efecte adverse ale vaccinului Moderna: roșeața, mâncărimea sau durerea la locul injectării, ce apare chiar și după 7 zile. „Nu este contraindicație pentru rapel”, spune Cherecheș.

Răzvan Cherecheș spune că vaccinul Moderna poate avea ca efect advers o reacție localizată în jurul zonei unde a fost injectat. Este vorba de roșeață, mâncărime, durere.

vaccinul Moderna poate avea ca efect advers o reacție localizată în jurul zonei unde a fost injectat - roșeață,...

Publicată de Razvan Chereches pe Miercuri, 12 mai 2021
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Reacția poate apărea cu întârziere de 7 zile după vaccinare și nu se asociază cu alte complicații sau efect sever pe sănătate. Această reacție adversă nu este contraindicație pentru rapel, deși poate apărea și după rapel”, spune expertul în sănătate.

Potrivit lui Răzvan Cherecheș, umflătura, roșeața, mâncărimea și durerea dispar de la sine în aproximativ cinci zile, dar pot dura până la maxim 21 de zile.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!