Răzvan Chereches, expert în sănătate publică, despre vaccinul AstraZeneca: Să ne liniștim

Răzvan Chereches, expert în sănătate publică, despre vaccinul AstraZeneca: Să ne liniștim

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că potrivit unui studiu care a analizat efectele vaccinului AstraZeneca, puține persoane au făcut tromboze după ce s-au vaccinat. Cred că putem să începem să ne liniștim cu toții, este mesajul lui Cherecheș.

El citează un studiu potrivit căruia 30 de persoane au făcut tromboze din 5 milioane de persoane vaccinate cu serul AstraZeneca. În schimb, 100.000 de persoane au făcut tromboze din 5 milioane care au fost infectate cu COVID-19, potrivit aceleiași cercetări.

ADVERTISING

Alte studii recente arată că vaccinarea reduce semnificativ transmiterea virusului.

„Veste bună - tot mai multe studii încep să demonstreze că vaccinul reduce semnificativ transmiterea virusului, nu doar exprimarea simptomelor.

Un studiu făcut în Scoția pe mai mult de 190,000 de membri de familie a peste 140,000 de angajați ai sistemului de sănătate arată că au fost mult mai puține cazuri noi și spitalizări din familiile angajaților vaccinați, față de familiile angajaților nevaccinați.

De asemenea, s-a observat că riscul pentru familii scade semnificativ după rapel, comparativ cu cei vaccinați doar cu prima doză”, a explicat, pe Facebook, Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

ADVERTISING

Citește și: Societatea Internațională pentru Tromboză și Hemostază, după suspendarea temporară în unele țări a serului AstraZeneca: Recomandăm vaccinarea în continuare!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇