Data viitoare când vrei să-ți faci o salată, poate nu ar fi rău să adaugi și niște ciuperci. Un nou studiu a arătat că ciupercile din alimentație scad riscul de cancer.
Cercetarea, în fapt o trecere în revistă a nu mai puțin de 17 studii, publicate în perioada 1966 – 2020, și care au implicat aproape 20.000 de subiecți, a indicat o legătură clară între consumul ciupercilor și un risc scăzut de cancer, relatează Science Daily.
Studiul, realizat de Penn State Cancer Institute și publicat de jurnalul medical Advances in Nutrition, a arătat că doar 18 g de ciuperci pe zi ar putea fi de ajuns pentru a ne bucura de beneficiile lor, dar și de a reduce riscul de cancer cu 45%.
Bogate în vitamine, nutrienți și antioxidanți, cioupercile previn mai multe tipuri de cancer, printre care cel mamar, dar și cel de prostată și de col uterin.
Cercetări anterioare au arătat că un consum regulat de ciuperci este asociat și cu îmbunătățirea funcțiilor creierului.
Vezi și