China are cel mai mare număr de cazuri de Covid din ianuarie și până acum

China are cel mai mare număr de cazuri de Covid din ianuarie și până acum

China a raportat marți cel mai mare număr zilnic de cazuri confirmate de COVID-19 din ianuarie și până acum.

Această situație este cauzată de o creștere a infecțiilor ”importate” în provincia Yunnan din țara vecină Myanmar, unde numărul cazurilor înregistrează o creștere alarmantă, scrie Reuters.

China continentală a înregistrat 65 de cazuri noi confirmate pe 19 iulie, a anunțat într-un comunicat Comisia Națională de Sănătate. Este cel mai mare număr zilnic de cazuri din 30 ianuarie, când au fost raportate 92 de cazuri noi.

Infecțiile importate au reprezentat majoritatea noilor cazuri raportate pentru 19 iulie. Yunnan a înregistrat 41 de cazuri noi provenind de la cetățeni chinezi care s-au întors recent din Myanmar.

ADVERTISING

Organizația Națiunilor Unite a declarat că intensifică eforturile pentru a combate o „creștere alarmantă” a infecțiilor în Myanmar. Țara a înregistrat luni un record de 281 de decese cauzate de COVID-19 și 5.189 de noi infecții, potrivit televiziunii de stat MRTV.

Creșterea numărului de cazuri în provincia Yunnan a început pe 4 iulie, în Ruili și Longchuan, două orașe mici situate la granița Chinei cu Myanmar.

Ruili, luptându-se cu al patrulea focar de când a început pandemia, a raportat șapte noi cazuri cu transmitere locală pentru 19 iulie, în timp ce Longchuan a avut unul.

Ruili este un punct cheie de tranzit pe uscat pentru Yunnan, care are granită cu Laos, Myanmar și Vietnam.

ADVERTISING

Focarul din Yunnan este al doilea din China cauzat de tulpina Delta, foarte contagioasă, după cel înregistrat în sudul provinciei Guangdong, în mai și iunie.

Viceguvernatorul provinciei Yunnan, Zong Guoying, a promis duminică să înființeze o „fortăreață de fier” pentru a opri transmiterea infecțiilor.

În prefectura Xishuangbanna, care are o frontieră lungă cu Myanmar, poliția a înființat puncte de control pe toate drumurile pentru a inspecta tot traficul la intrare și ieșire.

Călătoriile în afara centrului urban al orașului Xishuangbanna, Jinghong, au fost restricționate și au fost necesare permise speciale pentru a intra în orașele vecine Lincang și Puer, precum și Ruili, a declarat poliția pentru Reuters.

ADVERTISING

China continentală a mai înregistrat și 19 cazuri de Covid asimptomatic pe 19 iulie, comparativ cu 17 raportate cu o zi mai devreme. China nu ia însă în considerare infecțiile asimptomatice drept cazuri confirmate.

Numărul total de cazuri COVID-19 din China a ajuns acum la 92.342, iar cel al deceselor este de 4.636.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇