Cei care se vaccinează au şanse la vară să meargă în alte ţări fără carantinare

Cei care se vaccinează au şanse la vară să meargă în alte ţări fără carantinare

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că românii care se vaccinează împotriva COVID-19 au şanse să meargă la vară în concediu peste hotare, fără a mai fi obligaţi să stea în carantină.

”Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară, dacă vor să  meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare şi asta mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…)

Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, luni seară, precizând că unele state s-ar putea să impună obligativitata vaccinării.   

ADVERTISING

Arafat spune că este un semn pozitiv că lumea vrea să se vaccineze. 

 ”Important este că faptul că vrea lumea să se vaccineze. Este un semn pozitiv. Eu sper că mulţi dintre ezitanţi să îşi schimbe părerea şi să vină şi ei la vaccin, iar dacă acum suntem limitaţi la Pfizer BoiTech, în următoarea perioadă vor veni şi dozele de la Moderna şi de la Astra Zececa, care se pare cantitatea va fi mai importantă şi atunci clar putem creşte viteza cu care se vaccinează”, a mai declarat Arafat.  

ADVERTISING

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate începând din 27 decembrie este de 235.239, din care au fost vaccinate cu o doză 233.288 de persoane, iar cu două doze - 1.951.  

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării. 

ADVERTISING

Citește mai multe despre etapa a II-a de vaccinare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇