Cehia doboară record după record: Peste 8 mii de cazuri într-o singură zi, la o populaţie jumătate cât a României

Cehia doboară record după record: Peste 8 mii de cazuri într-o singură zi, la o populaţie jumătate cât a României

Cehia, țară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat miercuri un nou record al numărului de cazuri de Covid detectate în 24 de ore: 8.325, a anunțat Ministerul Sănătății.

De la începutul pandemiei și până acum, Cehia a anunțat 129.747 de cazuri și 1.106 decese, potrivit BBC.

De miercuri, școlile, restaurantele, barurile și cluburile au fost închise până pe 3 noiembrie. Căminele universitare sunt, de asemenea, închise temporar, iar toate cursurile se vor face online.

ADVERTISING

În schimb, grădinițele vor rămâne deschise, dar vor fi luate măsuri speciale pentru copii și pentru educatori.

Măștile, care deja erau obligatorii în magazine și în transportul public, vor trebui purtate și în stațiile de tramvai și autobuz. Numărul maxim de persoane care se pot aduna într-un grup, fie în interior, fie în exterior, va fi de șase.

În raportul său din 13 octombrie, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) arată că numărul cazurilor noi de Covid confirmate în Cehia în ultimele 14 zile au fost de 55.538, mult mai mare decât cel din Germania - 42.032, țară a cărei populație este de opt ori mai mare.

ADVERTISING

În martie, Cehia a impus rapid măsuri stricte de protecție: a închis frontierele și a anunțat că purtarea măștii e obligatorie.

Dar la sfârșitul lunii iunie, restricțiile, inclusiv obligativitatea purtării măștii, au fost abandonate. Ba, mai mult, a fost organizată o petrecere uriașă pe Podul Carol din Praga pentru a sărbători așa-numitul sfârșit al crizei corona.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇