Restricții dure în Cehia, după ce a devenit țara cu cea mai mare rată de infectare din UE: Se închid restaurante, școli, cinematografe, săli de fitness

Restricții dure în Cehia, după ce a devenit țara cu cea mai mare rată de infectare din UE: Se închid restaurante, școli, cinematografe, săli de fitness

Guvernul ceh a decis să introducă noi restricții dure, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut alarmant.

Astfel, începând de miercuri și până pe 3 noiembrie, se închid restaurantele și barurile și va fi interzis consumul de alcool în spaţiile publice, scrie Medical Xpress.

Totodată, școlile îşi vor desfăşura activitatea la distanţă, adunările publice vor fi limitate la şase persoane, iar purtarea măştii devine obligatorie în staţiile de transport public.

ADVERTISING

Au fost închise și cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele.

"Avem doar o singură încercare acum și trebuie să fie una de succes", a declarat premierul Andrej Babis (foto).

Cehia, țară cu o populație de 10,7 milioane de persoane, a înregistrat săptămâna trecută patru zile consecutiv de creșteri record, cele mai multe cazuri fiind vineri - 8.618.

Bilanţul infectărilor raportate de la începutul pandemiei a crescut la aproape 120.000 de cazuri, de la aproximativ 25.000 la începutul lunii septembrie.

ADVERTISING

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a anunțat luni că Cehia a înregistrat cea mai puternică creştere a cazurilor de Covid-19 din Europa raportat la numărul populaţiei. Luni au fost 493 de cazuri la 100.000 de persoane.

"Trebuie să luăm măsuri care să inverseze tendința în termen de două sau trei săptămâni, în caz contrar vom rămâne fără locuri în spitale", a declarat ministrul Sănătății, Roman Prymula.

ADVERTISING

După primul val al pandemiei din primăvară, Cehia a înregistrat o creștere majoră a infecțiilor începând cu luna august, după ce a ridicat cele mai multe restricții în timpul verii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇