Cehia a declarat o nouă stare de urgență. Este a doua țară ca medie de infectări, după Spania

La miezul nopţii de duminică spre luni a intrat în vigoare o nouă stare de urgenţă la nivel naţional în Cehia.

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza „creşterii semnificative” a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Executivul poate, în acest context, să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală, informează dpa.

Starea de urgenţă a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele Cehiei vor rămâne deschise.

În Cehia, masca redevine obligatorie de la 1 septembrie în multe spaţii publice. De ce au luat autoritățile această decizie

La evenimente şi adunări publice, numărul maxim de participanţi este de 10 în interior şi 20 în aer liber. Evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori. Companiile, magazinele şi restaurantele nu sunt afectate de aceste noi reglementări.

Un nou record al numărului de contaminări zilnice cu COVID-19 a fost atins vineri, când s-au înregistrat 3.792 de cazuri.

Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, o medie de 303.3 persoane la 100.000 de locuitori a fost infectată în Cehia în ultimele 14 zile. Spania este singura ţară care o depăşeste, cu o medie de 319.3 la suta de mii de locuitori. 

Cehia include România pe lista roșie a țărilor cu risc mare de infectare cu noul coronavirus: Trebuie să te testezi pe banii tăi după ce te cazezi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇