Cartel ALFA cere retragerea proiectului de lege privind certificatul digital obligatoriu în Sănătate şi acuză o acțiune dictatorială

Cartel ALFA cere retragerea proiectului de lege privind certificatul digital obligatoriu în Sănătate şi acuză o acțiune dictatorială

Confederaţia sindicală Cartel ALFA cere retragerea de urgență a proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde pentru personalul medical.

Sindicaliștii spun că inițiativa reprezintă o acțiune dictatorială a Guvernului, cu atât mai aberantă cu cât vizează tocmai personalul din sănătate.

”Inițiativa reprezintă o acțiune dictatorială a Guvernului, care continuă pe linia guvernării prin amenințare și șantaj. Este o acțiune cu atât mai aberantă cu cât vizează tocmai personalul din sănătate, sfidând efortul si sacrificiul acestor lucrători pe toată perioada pandemiei;

ADVERTISING

Este o actiune care nu face decât să crească și mai mult neîncrederea în Guvern și autorități, încredere subminată sistematic prin măsuri inconsecvente și contradictorii”, transmit reprezentanții Cartel Alfa.

Totodată, aceștia spun că proiectul nu ține cont de legislația muncii, care prevede că ”sănătatea și securitatea în muncă intră în sarcina și obligația angajatorului, acest aspect cuprinzând și costurile. Măsurile propuse reprezintă in același timp o reducere a dreptului constituțional la muncă”.

ADVERTISING

”Precizăm faptul că poziția noastră este de susținere a vaccinării la cerere, așa cum au făcut cu succes multe state, prin măsuri coerente si de informare adecvată, explicare și, în general, printr-o politică de transparență și comportament adecvat la nivel de decidenți, nu prin măsuri dictatoriale!

Este necesar ca testarea periodică să se faca pe cheltuiala angajatorului și numai în cazul constatării existenței simptomelor”, subliniază Cartel Alfa.

În același timp, sindicaliștii cer ca trei reprezentanți ai confederațiilor sindicale si trei ai confederațiilor patronale să facă parte din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇