AUR a depus un proiect care prevede autorizarea de urgenţă a medicamentelor pentru tratarea Covid

AUR a depus un proiect care prevede autorizarea de urgenţă a medicamentelor pentru tratarea Covid

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă depunerea în Parlament a unui proiect legislativ pentru instituirea unei proceduri de autorizare în regim de urgenţă a medicamentelor indicate în tratamentul Covid, astfel încât acestea să poată fi introduse pe piaţă.

„La iniţiativa specialiştilor noştri, doctorii Sorin Muncaciu şi Silviu-Titus Păunescu, am depus un proiect de lege pentru reglementarea unei proceduri de autorizare rapidă a acestor medicamente, care sunt, în fapt, utilizate în prima linie, alături de vaccinuri aprobate în regim de urgenţă de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA)”, precizează, joi, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

El a precizat că, în prezent, medicamentele pot fi autorizate doar prin parcurgerea unei proceduri greoaie şi îndelungate.

”În momentul de faţă, medicamentele, cum ar fi cele antivirale, pot fi autorizate doar prin parcurgerea unei proceduri greoaie şi îndelungate în faţa Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, procedură incompatibilă cu nevoia societăţii româneşti de a asigura prezenţa pe piaţă a acestor tratamente în regim de urgenţă”, a explicat George Simion.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pro și contra Arbidol: Medicament minune împotriva Covid, amăgire sau doar strategie de marketing?

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma zilele trecute că familia sa a cumpărat medicamente antivirale pentru tratarea Covid de la o persoană care „le aducea din Moldova”, el susţinând, în acelaşi timp, că un asemenea gest este „inacceptabil”.

"Eu… am avut nepoţi, iubitele nepoţilor, au avut toţi Covid, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova.

E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇