România cere sprijin internaţional. Avem nevoie de medicamente, echipamente, echipe medicale

România cere sprijin internaţional. Avem nevoie de medicamente, echipamente, echipe medicale

România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. CNSU a adoptat, sâmbătă seară, o decizie pentru solicitarea de medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat şi Hotărârea numărul 93. Decizia a fost luată având în vedere nevoia acută de asigurare a medicaţiei şi echipamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19, precum şi imposibilitatea asigurării, într-un număr suficient, a personalului medical de specialitate pentru acordarea asistenţei medicale acestor pacienţi.  

ADVERTISING

Astfel,

  • România solicită asistenţă internaţională constând în medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecţie Civilă şi Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).  
  • Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă preia medicamentele şi echipamentele medicale şi le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea şi distribuirea acestora către unităţile sanitare ce acordă asistenţă medicală pacienţilor cu COVID-19, în funcţie de nevoile identificate.  
  • Coordonarea echipajelor şi echipelor medicale, precum şi stabilirea locaţiilor în care desfăşoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.  
  • Se abilitează Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, să emită în regim de urgenţă documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical şi medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.document.  
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇