Comisia Europeană și-a oferit ajutorul pentru depășirea crizei sanitare din România

Comisia Europeană și-a oferit ajutorul pentru depășirea crizei sanitare din România

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila a informat, joi, comisarul european pentru Sănătate despre situaţia epidemiologică din România şi despre problemele existente în aprovizionarea cu medicamente a spitalelor şi în creşterea capacităţii necesare asigurării asistenţei medicale în secţiile ATI pentru pacienţii cu SARS-Cov-2.

Stella Kyriakides (foto) este cea care l-a sunat pe ministrul Cseke Attila și a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc.

”În această după-amiază, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila a avut o convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară. Cei doi oficiali au discutat subiecte de interes pentru consolidarea răspunsului şi rezilienţei UE la criza sanitară determinată de pandemia COVID-19”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.    

Sursa citată a precizat că Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc.   

ADVERTISING

”Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional, dar şi despre problemele existente în aprovizionarea cu medicamente a spitalelor şi în creşterea capacităţii necesare asigurării asistenţei medicale în secţiile ATI pentru pacienţii cu SARS-Cov-2”, a mai precizat ministerul.    

România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei, iar capacitatea sistemului medical de a face faţă afluxului de pacienţi este greu pusă la încercare.    

ADVERTISING

România a cerut deja sprijin internaţional, iar joi sunt transportaţi în Ungaria primii pacienţi cu coronavirus în stare gravă, pentru a beneficia de îngrijire în secţiile ATI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇